سازمانها و نهادهای مختلفی در کشور ما وظیفه تربیت نیروی انسانی را بر عهده دارند. از وزارت آموزش عالی گرفته تا سازمان فنی و حرفه ای همه و همه به صورت تخصصی به این مهم پرداخته اند. حال باید دید در حوزه طراحی لباس، الگو و دوخت بهتر است از کدام نهاد گواهینامه پایان دوره دریافت نمود.
اعتقاد بسیاری از صاحب نظران بر این منوال است که ترکیب کار آموزی یا همان روش قدیمی استاد شاگردی با آموزش تئوری از طریق دانشگاه ها و موسسات می توانند افراد متخصص تربیت نماید. بنا بر این توصیه ما بیشتر به فراگیری و کسب مهارت و داشتن رزومه عملیاتی قوی است تا جمع آوری خروارها گواهینامه و برگه تائیدیه. قطعا چه در داخل و چه در خارج از کشور اولین و مهمترین محک برای توانمندی شما نمونه کارها و رزومه اجرایی شماست نه گواهینامه های آموزشی.
با نگاه دقیق به حوزه طراحی در می یابیم که مقوله مد یک هنر است و طراح لباس یک هنرمند محسوب می شود. پس وظیفه آموزش، ساماندهی و نظارت عملکرد حوزه مد و لباس بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در ذیل این وزارت خانه کار گروهی تخصصی تشکیل گردیده تحت عنوان کار گروه ساماندهی مد و لباس کشور که کلیه عملیات های مربوط به حوزه مد و لباس کشور بر عهده آن است.
این کارگروه با صدور مجوزات موسسات مد و لباس در سراسر کشور امر آموزش مدو لباس را به این موسسات سپرده و از لحاظ معنوی از آنها حمایت می نماید. پس نتیجه می گیریم معتبر ترین گواهینامه با تائید کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور می باشد. چرا که طراحی لباس از جنس هنر است. با این حال از سازمان فنی و حرفه ای هم می توان در حوزه الگو و دوخت انتظار ارائه گواهینامه معتبر آموزشی داشت. چرا که الگو کشی و دوخت به عنوان یک حرفه و فن لحاظ می شوند.